Spirit ov Freedom! Eternal Wanderer! Joyfull Solitude!Nergal's första intervju sedan han blev diagnostiserad med leukemi
Adam "Nergal" Darski (Behemoth) har nu äntligen talat ut i en intervju angående den tiden han varit frånvarande och genomgått sin benmärgstransplantation. Det är riktigt bra intervju med en massa innehåll du knappast vill missa om du är ett fan av Behemoth och vill veta mer kring Nergal och hur han mår/har mått under den här tiden och vad som ska hända härnäst.

Klicka här för att läsa intervjun.

Om ni inte orkar läsa kan jag iallafall avslöja att Behemoth troligen kommer att göra en Europa-turné i början av nästa år! Då jävlar! Jag får gåshud, jag längtar redan. Det är en stor jävla lättnad att Nergal äntligen är på bättringsvägen och är så exalterad över framtiden!

fenomenalt


Time, got the time tick tick tickin' in my headNP: Anthrax - Indians

Hey metalheads

Jag säger hej genom att ladda upp en bild på min röv. Hur som helst, det har varit en riktigt seg start på veckan på grund av plugg, vilket har bidragit till den totalt urusla uppdateringen. Plugg till ett onödigt drygt prov som krävde att man var tvungen plugga in ca 3,5 miljoner sidor för att sedan mötas av enbart 15 frågor när det väl gällde. Sådant uppskattas ju verkligen... eller inte. Det tär på de dyrabara krafterna! De krafter man måste ha till viktigare saker här i livet, till att blogga t.ex.

Just nu häller jag i mig energidryck och skrattgråter till en blogg som just nu övervinner allas. Har ni inte kollat in Bullet's turnéblogg på aftonbladet bör ni göra det NU, det är allt jag har att säga er. Dem är så förbannat sköna, hahaha.

>Bullet - Back on the road!<


Wrong fucking fucker to fuck withADD 9
Som ni kanske märkt har det dykt upp en ny annons på bloggen. Till vänster i menyn ser ni en annons för nätbutiken Add9.se, där det säljs kläder, accessoarer och smycken från grymma märken som Iron Fist, Amplified, Bronk, Alchemy, Crusty Demons etc. Både för killar och brudar.

Ni bör checka in Add9, gör det genom att klicka på bilden ovan.
 


Death Angel: now was the time to tell the storyA Thrashumentary
Nästa vår är det dags för Death Angel att släppa en dokumentär/live-dvd! Allt är filmat under världsturnén Relentless Retribution och kommer att innehålla live material, backstage material, intervjuer med bandet om deras karriär och en helhet som kommer få oss lära känna bandet på ett mer personligt plan. Dem berättar historien från det att debutplattan The Ultra-Violence släpptes för nu 25 år sedan och hur det har sett ut fram till idag. 

Death Angel: a thrashumentary.” is a combination live video and documentary, all wrapped up in one thrashing ball. Directed by Tommy Jones and mixed by Chris Clancy of the studio., the film gives the viewer and in-depth look into one of the longest running thrash acts out of the San Francisco Bay Area, an area known for turning out historic thrash bands such as Metallica, Testament and Exodus."

Jag pissar i brallan så nice det här kommer att bli! Man lär ju gå åt innan nästa vår. En dokumentär med ett band ger så mycket, det är väldigt uppskattat. Och när den dessutom kommer att innehålla live material från turnén pirrar det ju till lite extra. 


Let's make it simple, let's drink it all!Nytt bandsläpp på Getaway
Denna gång i form av Hardcore Superstar, Bullet, Turisas, Vicious Art, Alien, Blindside, Insense och Browsing Collection! Satan vad gött! Ja, även om det bara var våra svenska favoriter Hardcore Superstar som blev toppbokningen nu så är det en grym bokning som varje festival bör ha! Jag säger det igen, men Getaway är den svenska festivalen som håller mest iår. Sweden Rock har bäst band, men också mest skit, medan Getaway har grymma band och endast ca 10% skit. Dem håller bäst kvalité och jag måste på något sett dra mig dit i sommar.

Dvs om inte Wacken tar i kragen och bokar Death Angel. För den största anledningen till att jag drar till Getaway blir då Death Angel. Jag blir så jävla förbannad på Wacken på grund av att dem bara legat på latsidan sedan dem sålde slut. Dem har kopplat på "nu-behöver-vi-inte-bry-oss-för-nu-har-vi-sålt-slut" charmen.

En sommar utan Hardcore Superstar vill jag inte heller ha!


There are supersonic killers in the skyOrgasm
Idag släpptes det sista bandet till Metallsvenskan (The Peepshows), vilket genast fick mig att vakna upp ur min dvala och räkna ut att det endast är ca 7 veckor kvar tills skiten drar igång! 7 veckor innan örebro våldgästas och legenderna Gamma Ray står på scen och jag mer eller mindre befinner mig i uppe i det blå. Jag har en liten liten (gigantisk) känsla av att det kommer äga rätt så jävla hårt, och jag tror inte att den känslan kommer att svika mig senare.

Om två veckor är det dock först hög tid till att dra ut till havs igen med Sweden Rock båten! Snön kom nämligen till skott igen idag, så nog fan behöver man lite uppmuntran i form av framtidsplaner. Framtidsplaner i form av enbart nöjen, ja vad trodde ni, haha.

Jag skulle ju inte klaga om det plötsligt blev sommar..

So we go where we belong, to the neverending dream!


Avantasia - The Flying Opera - Around The World In 20 Days
Förra veckan släpptes detta mästerverk. En live-dvd med Avantasia från deras turné 2008. En turné som gjordes tillsammans med alla briljanta artister som på något sätt bidragit till vad Avantasia är; Kai Hansen, Bob Catley, Jorn Lande, Andre Matos, Henjo Richter, Sascha Paeth, Amanda Somerville, Olli Hartmann etc. Dvdn innehåller två dvd:er, konsertmaterial och en dokumentär, och även två cd-skivor med live material.

Det här är ta mig fan något utav det bästa jag skådat. Konserterna framkallade sjuk gåshud och dokumentären framkallande både skratt och glädjetårar. I dokumentären får vi följa med backstage under världsturnén 2008 och Tobias Sammet kommenterar och berättar även Avantasias historia. Om hur projektet startade och till vart det är idag. Vi får ta del av deras grymma stämning och Tobis känslor. Konsert-dvdn är filmad från Wacken Open Air och Masters Of Rock och består av en brutal setlist och helt sinnes stämning och scennärvaro från samtliga artister! Samlingen av alla grymma artister på en och samma scen är sjuk. Hade jag varit kille vet jag vad som hade stått upp på mig.

Wacken Open Air spelningen i sommar är den sista gången Avantasia står på scen. Från att det var tänkt att Sammet's projekt aldrig skulle spela live, till att vi ändå fått en chans att se dem live är väldigt uppskattat. Jag kommer aldrig glömma spelningen med Avantasia december 2010 @ Arenan. Det är och förblir något utav det bästa och mäktigaste jag skådat live. Dem trodde aldrig att uppsättningen med alla olika artister från 2008 skulle gå att återuppliva igen, men dem fick med nästan samma uppsättning + Michael Kiske en sista gång förra året och jag kommer för alltid vara evigt tacksam till att dem svängde förbi stockholm och jag fick ta del av det. Och dessutom hänga med det grymma gänget efteråt.


Tobias Sammet är en gud.

Jag tvingar er härmed att se detta mästerverk. Dvdn finns att ladda ner, men ni bör köpa den och stödja bandet. För det är precis vad jag ska göra i detta ögonblick.

From the gates of hell we're marching onEnforcer blir en man kort
I samband med att Enforcer nu meddelar att dem drar ut på Europa turné (med Bullet och Skull Fist) i april kommer dem även med nyheten om att gitarristen Adam Zaars har hoppat av bandet. Adam säger själv att han efter 5 år, 2 album och nästan 200 gig med bandet nu valt att gå vidare i livet. Dem kommer dock inte leta en ny gitarrist, utan vokalisten Olof Wikstrand ska i fortsättningen både sjunga och spela gitarr. Enforcer fortsätter alltså med fyra medlemmar och lovar att ingen förändring kommer att ske i och med Adam's val.

Det låter som en jävligt trist skilsmässa om ni frågar mig. Precis som Steelwing tappar bandet en medlem när dem är påväg uppåt. Det är riktigt jävla kasst att Adam inte känner att han vill fortsätta, men jag tvivlar inte på att resten av killarna kommer att klara det här galant. Och jag hoppas för all del att dem bygger på sin europa turné, för som den ser ut hittills blir väl ingen jävel i deras hemland på särskilt bra humör. Särskilt inte jag!  

Från 2009 års turné med Portrait

Strike you down with the Hammer of the Gods
HAMMER OF THE GODS
Saxon streamar nu låten Hammer Of The Gods från deras kommande platta Call To Arms som släpps den 23 maj. Och den är faktiskt förbannat bra! Call To Arms kan nog mycket väl bli en riktigt bra platta. Två av låtarna är även skriven till den kommande filmen "Hybrid Theory". Den handlar om ett gäng brittiska soldater som står inför "a life and death battle with an enemy beyond their wildest nightmares" som dem så fint beskriver det. Personligen så tycker jag att singel-omslaget är betydligt snyggare än albumets, men fula omslag tycks ju inte förvåna längre.


Were you wearing denim, wearing leather?TOXIC VISION
Jag dör vid bara synen av de här klädesplaggen. Toxic Vision gör så jävla snygg kläder! Bruden som gör dem heter Sharon, bor i Toronto och är bara 23 bast. Det är också hon som agerar modell till kläderna på bilderna ovan. Hon är dessutom självlärd, så här snackar vi grym talang! Förutom kläderna är det framförallt hennes skills jag önskar att jag hade. Tänk att kunna sätta sig vid symaskinen och åstadkomma följande skönheter,

Bara just därför ska jag glida iväg och köpa tyger i helgen, haha. I'm on! För nackdelen är givetvis att hennes plagg kostar multum.

Etsyshop: http://www.etsy.com/shop/toxicvision 
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Toxic-Vision/291711323827?ref=ts&sk=wall 


"Pure infected heavy metal"HammerFall's cover till kommande plattan Infected
Skivan släpps den 20 maj och Oscar Dronjak beskriver den på följande sett: "You will experience us like you've never done before! We've got a lot of fresh influences shining through in the music, but everything you love about HAMMERFALL will still be there. This is HAMMERFALL in 2011, the legend has been reborn!" I och med denna platta har dem också jobbat med producenten James Michael, som tidigare jobbat med bl.a. Mötley Crüe, Meat Loaf och Scorpions.

Den har följande tracklist:
01. Patient Zero
02. Bang Your Head
03. One More Time
04. The Outlaw
05. Send Me A Sign
06. Dia De Los Muertos
07. I Refuse
08. 666 - The Enemy Within
09. Immortalized
10. Let's Get It On
11. Redemption


Infected - zombie-epidemi? Jag tänker inte vara bitter och klaga på temat, utan jag tänker istället lägga all min bitterhet på omslaget. Satan vad fult!! Bara tanken på att se det tillsammans med Hammerfall's andra omslag ger mig hurven. Plattan tycks dock ha fått bra recensioner från diverse källor så nu återstår bara väntan till maj då vi får ta del av "smittan". Jag ska försöka ignonera det faktum att dem har en låt som heter "Send Me A Sign" på sin tracklist också.

Singeln One More Time släpps den 6 April med tillhörande video.

The damned bitch is just too bizarreSlap me, drag me, kill me, eat me
Jag är medveten om att jag har varit en usel bloggare, men man skulle kunna säga att jag har legat i koma hela lovet och inte haft en fungerande hjärncell att arbeta med. Och eftersom lovet började med House of Metal kan man väl nästan säga att jag aldrig tog mig ur baksmällan. Nu är dock lyxen över och verkligheten kallar, så med lite kaffe är jag nu tillbaka, more fierce than ever! Eller ja... jag har åkt på en nackspärr som gör att jag knappt kan röra huvudet, men det är ju en annan femma...

Vill ni ha en grym blogg att läsa, när jag t.ex. hamnar i koma, tänker jag nu hänvisa er till >Mr. Olausson<. Han vill att jag beskriver honom som cool, så jag måste väl göra det också. Jimmy lirar trummor i Engel och är inte bara cool utan jävligt skön, vill ni veta mer checkar ni bloggen!

Förra veckan anlände dessa alster i brevlådan. Orgasm! Death Angel's Act III (1990), Killing Season (2008), och senaste Relentless Retribution (2010). Deras debut The Ultra-Violence verkar vara jävligt seg att få tag på på svenska sidor, så den letas. Måste jag nämna att Death Angel är briljanta? Nej. Det vet ni.


House of Metal day two, 5/3 2011ENGEL
Engel var ett av de sista banden som lirade på HoM 2011 och var definitivt en av de största anledningarna till att jag ens befann mig där. Och deras spelning var, inte helt otippat, snuskigt jävla bra! Jag tror bestämt jag vet hur det känns att befinna sig himmelriket efter att introt till Six Feet Deep fyllde lokalen och spelningen drog igång på riktigt! Här snackar vi grymt samspel och förmågan att kunna leverera så förbannat bra att varenda hårstrå på kroppen reser sig.

Magnus Klavborn's pipa var brutalt ljuvlig och satte tillsammans med resten av dessa briljanta musiker pricken över i:et på låtar som: Sense The Fire, Threnody, Heartsick, Propaganda, Trial And Error, For Those Who Will Resist och favoriten Feed The Weak.  

Jag kan inte tänka mig en mer nöjd publik som den under Engel's spelning vid den tidpunkten. Kontakten mellan publik och band var grym och ända in mot sista låten var det fullt ös. Det är inte så att jag på något sätt tvivlat till att Engel skulle vara bra live, men det är just Magnus sensasionella pipa som fått mig att undra om han verkligen pallar att vara lika grym live som på skiva. Och med tanke på att jag blev totalt golvad av denna spelning råder det väl ingen tvekan om att, ja, det gör han! Engel - Helt jävla perfekt! 
F.K.Ü
Bandet F.K.Ü och deras legendariska bandnamn Freddy.Kruegers.Underwear, spelade på samma scen som Engel några timmar tidigare och för mig var det en självklarhet att kolla in dem. Eftersom jag hade fullt upp med att hinka bärs och billig dricka uppe på vip-baren såg jag därför inte heller hela spelningen. Men jag kan genast säga att det var jävligt bra. F.K.Ü är ett band jag definitivt måste se mer av! 

RAM
RAM lirar grym heavy metal och jag är verkligen ett fan av deras musik. Men här var det samma problem som på tidigare F.K.Ü, ingen jävla publik. Det var riktigt glest under RAM, vilket också bidrog till att spelningen inte blev fullt så ösig som den med all möjlighet kunnat bli. Men killarna var grymma på scen och levererade ändå. Det var riktigt bra!  Och jag säger samma här - det här måste jag definitivt se mer av.


Så efter att ha sprungit mellan band och bar
och Engel tackat för sig var festivalen officiellt slut. Förbannat sorgligt. Men efter en sista vända uppe vid baren bar det istället av till hotellet för efterfest! Ja, för det kunde ju fan inte ta slut redan. Väl där träffade vi Engel och fortsatte efterkröket med dem. Ett gäng grymt trevliga snubbar som var förbannat goa att snacka med!! Ett perfekt avslut på festivalen,

Jag och kameror går inte ihop när vi väl borde göra det, så det ända jag hittade i kameran var det här, från när efterkröket hade dött och jag, marcus och jimmy fortsatte själva, haha. Döda mig inte nu killar,House of Metal day one, 4/3 2011BULLET
Bullet inledde festivalen starkt på den största scenen och gjorde det lika bra som alltid! Även fast jag tycker att det kunde varit lite mer folk så var det förbannat skön stämning nere i publikhavet och på låtar som Dusk Til Dawn, Roadking, Pay The Price och Bite The Bullet var den, inte helt oväntat, som bäst. Dem drog även av nya Highway Pirates, Stay Wild, Down And Out, Heavy Metal Dynamite och Heading For The Top's allra finaste Turn It Up Loud och Rambling Man. Tredje gången gillt och det blir fan aldrig tråkigt!
DARK TRANQUILLITY
Andra band att inta headliner-scenen var Dark Tranquillity, och folkmassan var säkert redan den dubbla jämfört med Bullet. Jag har aldrig sett DT live så jag var jävligt spänd på att äntligen få göra det och redan efter öppningslåten visste jag att det skulle bli helt jävla sanslöst! Vilket det också blev. Publiken var helt i sinnen och DT levererade så fruktansvärt bra att det var svårt att ta in och bearbeta.

Publiken var tagna av DT, och DT var tagna av publiken. Stanne kunde inte heller motstå att hoppa ner till oss och ta emot ännu mer kärlek. Och jag kan säga redan nu, att känslan av att ha en growlandes Mikael Stanne 3 cm från ansiktet slår det mesta. Bäst under spelning var utan tvekan Punish My Heaven, Final Resistance, Therein och Terminus, som alla lirades efter varandra och avslutade spelningen och framkallade sjuka rysningar. Dem körde även guldlåtar som Misery's Crown, Lost To Apathy, The Gallery, Focus Shift och Monochromatic Stains.

Efter att House of Metal's bästa spelning för iår var över blev det ytterligare lite kramar och kärleksförklaringar nedanför scenen innan publiken nöjda och tillfredsställda kunde gå vidare och leva lyckliga i alla sina dagar.
U.D.O.
Jag befann mig bara vid headliner-scenen under första kvällen och sist ut var U.D.O! Med inte så värst höga förväntningar blev det i slutändan en jävigt skön spelning. Självklart var det Accept låtarna Princess Of The Dawn, Metal Heart och Fast As A Shark som triggade igång publiken mest och också var förbannat grymt att se live tillsammans med Udo's mäktiga pipa. Men även U.D.O's egna The Bogeyman, Animal House, Man And Machine och Vendetta förvånade och var jävligt grymma live!

Trots att Udo är en liten gamhök så var det ständigt röj på scenen. Så var det rätt att ha U.D.O som headline? Ja, det var trots allt en grym spelning i helt rätt anda.

Thank YOU House of Metal 2011!


Så var ännu en helg med House of Metal avslutad!
Idag är jag så döende att jag knappt kan röra mig. Jag har tinnitus och nackspärr och den här helgen blev så förbannat jävla grym! Den har bestått av sanslösa spelningar, grymt folk och för mycket bärs, precis som det ska vara. Helgens två feta orgasmer går helt klart till Dark Tranquillity och Engel! Jag trodde inte att DT skulle vara så jävla grymma som dem faktiskt var, så det var riktigt gött. Och Engel var ju oklanderliga, helt jävla perfekta.

Jag kommer uppdatera med bilder senare då jag kan sitta upp utan att det känns som att jag genomgår en smärtsam avrättning. Ovan på bilderna ser ni den legendariska HoM skylten, vip-kortet som prydde min hals på lördagen, samt ett Bullet plektrum och Engel plektrum som Marcus tömde sin ficka på på efterkröket.

Medan jag kurerar mig föreslår jag att ni njuter av detta som jag filmade:Dogs of war, for your blood they lustEtt briljant nummer av Close-Up befann sig idag i brevlådan
Amon Amarth, The Haunted, In Flames, Torture Division + medföljande demo och en jävla massa gogrejer. Och för att inte glömma ett förbannat snyggt omslag med Johan Hegg på det också. Sen blev det ju genast lite mer briljant när mitt fulla nylle uppenbarade sig bland vimmelbilderna från close-up båten, hahaha! Den skammen! Ovärderligt. Mina kumpaner äro så vackra dock, Nelle fick ju trots allt ett frieri.

note to self: sluta blunda med ett öga och göra nackspärra-posen

The Big Four goes sweden!THE BIG FOUR till Göteborg i juli!
Det här är så jävla orgasmbra att jag skiter ner mig!!! Äntligen är skitsveriges tur kommen. Jag höll förmodligen på att göra ner mig när jag fick reda på nyheten. Jag trodde faktiskt inte att detta skulle ske, jag har gått runt och varit lite småbitter över att Megadeth och Slayer ställde in och inte verkade visa tecken på att återvända. Well, they proved the bitch wrong! Visst, det suger att spektaklet inte kunde slås ihop med Sonisphere och att man måste släppa arslet till Göteborg, men nu finns det fan ingen anledning till att vara bitter! Det här kommer bli så inåt helvete grymt.

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax kommer den 3 Juli befinna sig på Ullevi i göteborg och lira skiten ur oss! Biljetterna släpps på måndag, 9:00 på Livenation.se. Om man inte kan stilla nerverna kan man redan imorgon förhandsköpa en biljett.


I'll see you there!

House of Metal special med Close-Up


Close-Up radio ikväll 22:00 - 00:00
Ikväll har Close-Up radio House of Metal special och kommer att spela låtar från de flesta band som kommer att spela på festivalen. Nikki kommer även intervjua Mikael Stanne of Dark Tranquillity och Vorphalack från Samael. Har man dessutom inte lyckats kirra sig en biljett till i helgen så kommer det även gå att vinna en sådan i kvällens program.

Jävligt gött! Nerverna är på helspänn i veckan och detta kommer nog säkerligen att göra mig ännu mer taggad till HOM. Close-Up radio var för övrigt förbannat bra förra gången med Thrash och Death Metal fest, Nikki sköter det snyggt och jag rekommenderar alla att lyssna på tisdagarna.  

Gå via den här länken 22:00 >
http://www.bandit.se/webbradio/webbradio.php

Btw - Bor ni umeå bör ni glida in på folkets hus och kirra en sådan här och läsa intervjuer med Dark Tranquillity och U.D.O och läsa mer om banden som ska spela på årets HOM:

RSS 2.0