Rocknytts topplistor 2012

 
Ni är väl inte gått och missat våra årsbästalistor från 2012?
2012 var ett förbannat bra musikår och hjärnan hade överhettats rejält innan min lista var sammanställd. Jag är fortfarande inte helt tillfredsställd med den, men det är jag ju sällan med någonting alls så det syndromet har jag lärt mig att leva med. 
 
Klicka på bilden ovan för att kolla in alla listor!
Och för en liten snabbare väg till min lista klickar ni på bilden med skivomslag här nedan (vilket inte helt otippat föreställer min topp fyra).
 
 

- LANCER, you're doing right.

 
 
Ett band med inspiration från Helloween, Iron Maiden och Gamma Ray som år 2013 släpper en debut med den snyggaste och mest briljanta power metal som gjorts på år - nej, det är inte en våt dröm, det är LANCER!
 
Idag, fredag den 18 januari, släpper Arvikabandet LANCER lös sin självbetitlade debut i världen och jag kan inte annat än tacka dem för vad jag har fått njuta av sedan den landade i min brevlåda innan jul. Den här skivan är så mäkta bra att varenda jävel borde tvingas att lyssna igenom den! Bandets EP Purple Sky släpptes i våras och redan då stod det klart att den kommande plattan var något att räkna dagarna till. Vokalist Isak Stenvall har en pipa som kan mäta sig med de bästa inom genren och man kan inte bli annat än frälst av Peter Ellström och Fredrik Kelemens gitarrmagi.
 
Är tidigare nämnda band något som ger dig gåshud bör du inte ens tveka innan du drar igång plattan på spotify (innan du sen självklart köper den). Mark my words, det här är grymt.
 
Purple Sky official video:
 
 

- One more minute!

 
Hardcore Superstar - One More Minute official video
Mhm! Så jävla snyggt! Hardcore Superstar fortsätter att leverera på en rysande bra nivå år efter år och vid det här laget är det nog konstaterat att det inte är möjligt för dem att göra något dåligt. Jag fortsätter ständigt att falla för deras oemotståndliga dragningskraft och singeln One More Minute har just nu ett obehagligt övertag på min spotify.
 
Den nya och efterlängtade plattan C'Mon Take On Me släpps den 27 februari och åtrån efter mitt signerade exemplar från Bengans är outhärdlig!

Heavier than metal for me

 
2013 - you're doing it right!
Cauldron's gig på Püssy A Go Go förra veckan var en enda stor headbangning av njutelse, svår att beskriva med ord. Eller varför inte i vanlig ordning låta följande ord beskriva kvällen: stånd! Det var inget annat än en brutal ära att få stå så nära inpå och äntligen se kanadensarna briljera med sina feta låtar! Utöver Cauldron så hade vi dessutom fyra dagar av bärsande i stockholm som utan vidare betänktetid får 5/5 i ös och sällskap.
 
Nu knackar dock verkligheten på dörren och jag börjar med att låta hjärnan gå på högvarv genom att försöka utse 2012 års bästa albumsläpp. I'm fucked! 

Won't play the same ol' game, that path is for the tame

 
Cheers to a brilliant new year!
2012 har definitivt haft sina sämre och bättre stunder, men jag hoppas verkligen att 2013 kommer att bli ett så sanslöst bra år att det slår 2012 medvetslös. Det nya året börjar iallafall förbannat magiskt med en stockholmsresa + Cauldron @ Püssy A Go Go den 4 januari! Och med en sådan makalös start måste ju resten av alla månader gå i samma spår, eller? Äsch, framtiden tar vi sen, just nu existerar bara bärs och Cauldron!
 
Vi ses väl där?
 
 
 
 

RSS 2.0