Oh, being crazy in paradise is easy

 
 
W.A.S.P lirade i Sundsvall fredagen den 12/10. Jag var där, jag ryste av välbehag och det var en obotligt nöjd Sanna som torkade svetten och vrålade när Mike Dupkes signerade trumskinn plötsligt befann sig i hennes händer! Det jag och nelle spekulerade kring mest innan denna spelning var om den möjligen skulle kunna slå den på Skogsröjet 2011. Jag hade höga hopp om att den förmodligen skulle kunna göra det, medan gnälle däremot fortsatte att påpeka att det högst troligt inte skulle ske. Och självklart var hon tvungen att ha rätt. 

Spelningen i Sundsvall sammanfattar jag med ett ord: Magiskt! The Crimson Idol-setet var för mig det mäktigaste. Det var det jag hade sett mest fram emot, och det är också något jag nu i efterhand kommer att vårda i minnet för alltid, (att inte inkludera Chainsaw Charlie i setlisten är ju dock så fantastiskt idiotiskt att det smärtar). Spelningen var grym och jag är fruktansvärt nöjd, men den slår inte min första upplevelse - giget på Skogsröjet. Blackie kom dit för att få sitt jobb gjort och glöden som en gång var en eldsvåda blir bara mindre och mindre, och det märks. Restrerande medlemmar ska dock ha en stor eloge. Vi delade några bärs med Doug Blair efteråt och härligare man får man leta efter. 
 
Jag är väldigt enig med min kollega Proppen och vad han har skrivit om W.A.S.P.s insats. Läs hans recensioner från Nordfest här<.
 

On your knees, that's where you all shall be

 
 
Ikväll smäller det. W.A.S.P. lirar @ Club Deströyer i Sundsvall och jag är så söndertaggad att det smärtar! Efter alla lyckorus från de som redan fått ta del av detta så är det äntligen dags att själv få överdosera på hänförande briljans. Definitionen av lycka kommer med största sannolikhet att nå nya höjder ikväll.
 

Torka aldrig tårar utan handskar

 
Igår hade Jonas Gardell & Simon Kaijsers Torka aldrig tårar utan handskar premiär på svt1.
Serien är baserad på Gardells romantrilogi med samma namn och utspelar sig under 80-talets stockholm, då aids kom till sverige och det fortfarande ansågs högst skamligt att vara homosexuell. Vi får följa ett härligt gäng med fokus på Rasmus och Benjamin och deras kärlek. Berättelsen är sann och Gardell har pratat öppet om sorgen och bortgången av nära och kära under den här perioden, och även skyldigheten han kände till att han själv fick behålla livet.
 
Denna starka seriestart är början på tre delar (del två sänds 15/10 kl.21:00) och något ni verkligen bör se. Det här är bland det bästa jag sett svensk tv komma med på länge. Det är en mäktig och sorglig berättelse med grymma skådespelare, och jag känner på mig att tårarna kommer att bilda floder i resterande avsnitt. Böckerna blir en självklarthet att läsa sen.
 
  

You wanted the best...

 
Och nu blev det verklighet. Kiss lirar på Sweden Rock Festival 2013!
Jag kommer ihåg när spekulationerna inför 2011 års festival var i full gång och Kiss var ett band man verkligen hoppades skulle dyka upp. Är jag nu fullkomligt jävla hög på välbehag? Inte ens lite! Vill man nu inte släpa arslet till SRF för detta kan man dessutom se bandet på Friends Arena den 1 Juni, fem dagar innan spelningen på SRF. Och är man inte lika fattig som undertecknad bör man gå på båda.
 
Egentligen behövs det här nog bara beskrivas med ett ord: Stånd.
 
Friends Arena slår på stort till sommaren med både Maiden och Kiss. Jag vet en som blir ohanterbart bitter om hon inte får närvara på båda spelningarna.

RSS 2.0