You're someone to the world and you're the world for someone


The Unguided blev idag klara för Getaway Rock Festival
Att The Unguided är bokade till sin, förmodligen ända svenska festival i år, är förbannat nice! För er som inte hänger med är alltså The Unguided den föredetta Sonic Syndicate medlemmen Richard Sjunnesson's nya projekt som han har startat tillsammans med sin bror Roger Sjunnesson och Sonic Syndicate's föredetta och mycket saknade vokalist Roland Johansson! Detta avslöjades i slutet av förra året och kom som en jävligt uppskattad nyhet. 

I februari går dem in i studion med Jonas Kjellgren för att spela in EP:n "Nightmareland" som kommer att innehålla låtarna Pathfinder and Green Eyed Demon. Det roliga är att ingen faktiskt hört något material från killarna än. Men eftersom Richard är grundaren av Sonic Syndicate och stod för större delen av deras tidiga briljans hoppas jag att detta blir grymt.

Förutom The Unguided så blev även Papa Roach klara för Getaway idag.


River of rapture, cleanse me whole


Death Angel - River of Rapture Official Music Video
Ny video med Death Angel. Så förbannat bra! Orgasmbra. 2010 års Relentless Retribution är dessutom ett guldkorn bland förra årets skivsläpp. Har ni inte tagit er tid att lyssna på plattan förslår jag att ni gör det snarast.

Det som saknas på Wacken 2011 är bl.a Death Angel.
Blir dem bokade blir jag jävligt nöjd. Nu kan det ju även bli så att jag sticker på Getaway också, men vad gör det. Death Angel x2 är väl inte direkt något man borde få klaga på. Bandit meddelande även idag att Getaway släpper nya band imorgon, varav ett av banden tydligen gör sin första svenska sommarfestival och är jävligt intressant. Spännande, to say the least!


Sounds Of A Playground Fading


Titeln på In Flames tionde album: Sounds Of A Playground Fading
In Flames har nu alltså avslöjat titeln på sitt kommande och tionde studioalbum. Det är tänkt att plattan med 13 låtar ska mixas färdigt under januari för att sedan släppas i maj/juni.

Jag gillar det. Nog fan är det ett namn man sitter smakar på, men jag gillar det alldeles för mycket för att orka vänta tills maj, det är en sak som är säker! Bandit Rock kurade ner sig och sände en hel vecka från In Flames Studios i götlaborg med För Tidigt för två veckor sedan och fick smaka på på både det ena och det andra. Men att starta datorn klockan 6 på morgonen för att lyssna på webbradion kändes alldeles för ansträngade, så det fick jag inte ta glädje av. Någon av er som lyssande?

Detta är ett av de bandsläppen jag ser jävligt mycket fram emot 2011!O hear my cry master, let it be known to allThe Nightwatcher live 16.01.2011
Ja, nog kan dessa killar få mig på bättre humör alltid! Särskilt då min legendhjärna verkar ha kastat in handduken och vägrar att vakna till liv. Det är inte bra för någon, varken för mig eller någon annan. Nu är det fan dags för lite ledighet och ombordstigning på Close-Up båten! Det är två veckors väntetid kvar och jag håller på att gå åt. Hoppas jag kan hålla ut tills den 10 februari innan någon hittar mig under väldigt obekväma omständigheter.

På tal om obekväma omständigheter, jag refererade just till umeå som en "vistelse". Då är det fan inte långt ifrån till incheckning på närmsta psykhem. Det tog ett tag innan jag insåg vad jag hade skrivit och fick lugnt förklara för mig själv att jag faktiskt bor i umeå och inte är på besök. Obekvämt...


"Du måste försöka acceptera det, vissa föds fula"


Tobbe från Eva & Adam - GULD!

Jag vet inte hur många gånger jag har sett Eva och Adam säsongerna, mina gamla vhs-band har förmodligen inte länge kvar att leva om man räknar gångerna. Och var det någon man älskade lite extra mycket var det ju Tobbe. Evas brutalt sköna brorsa som ständigt hade snygga hårdrocks tishor på sig, lyssnade på hårdrock, gjorde livet ett helvete för Eva och gjorde att man garvade konstant samtidigt som man var lite småkär i honom. Jag kom och tänka på serierna för några dagar sedan och blev sådär äckligt nostalgisk.

För att inte tala om Erik Johansson, som spelar Tobbe. Han är en jävligt grym skådespelare. Hans insats i Våra Vänners Liv som nyss gick på svt är förbannat bra. Har ni inte sett den serien föreslår jag att ni går på in svtplay.se och ser den direkt.


God save us, God hates us all


Avenged Sevenfold har skaffat sig en ny turnétrummis.
Personligen tycker jag att det är jävligt synd att Mike Portnoy inte höll längre, jag hade absolut inte haft problem med ett längre samarbete dem emellan. Det känns mest tragiskt att Portnoy dumpar sitt Dream Theater för turnerande med en bättre "familj" och praktiskt taget slutar med ingetdera. Nu har istället Portnoy gått vidare med andra projekt och en liten pubertetskille tagit över bakom trummorna. 

Hans namn är Arin Ilejay och har tidigare spelat i det kristna metalcore bandet Confide. 
Confide har lagt ner nu och att döma av deras musik är den fan inte bra. Arin har förmodligen talang, annars hade inte A7X valt honom och jag litar på deras omdöme. Men jag är ändå inte särskilt positiv till att denna fjunis nu sitter på The Rev's plats. Jag är bitter, jag vet, men det känns långt ifrån rätt. Det här är ingen permanent plats, utan tills vidare ska han bara spela med killarna på "Nightmare After Christmas" turnén. Men vem vet vad som händer sen.


                                                                                                                          Arin's live debut


The world is the most crazy place that we could have beenJag inleder denna fredag med något utav det bästa i musikväg.
Jag tycker att Kai och GR bör släpa sina ass till Wacken i sommar, det vore inte alls särskilt dumt. Med närmare tanke vore det helt jävla perfekt! Allt som cirkulerar innanför mitt skallben och får mig att överleva istidens comeback är väl i stort sätt tankarna på: sommar, bärs, wacken, strålande sol, campinghäng och legender på scen kompat med ett gäng legender att dela allt med. Åh ja.

Med fortsatta drömmar om sommar, festivaler och bärs tänker jag kasta mig i soffan och be allt och alla, inklusive snön, att dra åt helvete och bonda lite med xboxet. 

"So let me take you down my dear to places you don't know a land that you have not been to and normally don't go. I have all your pleasure toys, the fortune and the fame. So when you come with me my friend, you'll never be the same."


They can't stop us let 'em try, for heavy metal we will die!


Manowar till sverige!
Den 29 Mars tar Manowar över Göteborg (Trädgårn) för en exklusiv spelning i norden! Säga vad man vill om dessa gubbar, men inte fan skulle det sitta fel att se dem på scen. Tvärtom! Jag vet exakt vilka jag skulle vilja stå och vråla till "Kings of Metal" med iallafall (hinthint). Jag tvivlar inte på att det kommer vara brutal stämning på plats och det skulle vara en skam om jag inte var på plats.

"Victory for all Vikings! Manowar returns to Sweden after 9 years! What will happen: true metal will return to the land of true metal vikings and the immediate death of false metal. Hail and Kill."

Idag blev det även officiellt att Dave Grohl svänger förbi sverige med Foo Fighters den 22 juni! Dem kommer att spela på Stadion med Band of Horses och Biffy Clyro som support, och biljetterna släpps onsdag den 26e kl. 09:00. Sverige är ett fint land att bo i iår!


Amon Amarth & Getaway Rock Festival


Amon Amarth - Surtur Rising cover!
Amon Amarth har under en tid haft nedräkning på sin hemsida tills det att både cover och tracklist på deras kommande platta Surtur Rising skulle avslöjas, och igår blev det officiellt. Omslaget är underbart för ögat att skåda och jag hoppas att detta alster blir lika grymt som mina förväntningar är höga. Den 29 Mars kan vi lägga våra skitiga händer på den nya plattan, och Amon kickar igång året med att närvara och spela på 70000 tons of metal kryssningen som jag skrev om för ett tag sen. Jag är inte avundsjuk.

Getaway Rock hade även ett jävligt fint bandsläpp idag!: BULLET FOR MY VALENTINE (UK), OPETH, KREATOR (GER), SONATA ARCTICA (FI), AGNOSTIC FRONT (US), EVERGREY OCH NIFELHEIM! Ska man kolla på sveriges festivaler hittills så är det Getaway som ser mest lovande ut hittills. Och jag är övertygad om att det kommer ännu mer brutala och grymma band till årets upplaga. Det kanske blir ett stopp förbi Gävle i sommar, vem vet.Suffer the scourge by the powers invested in nightWell. Ain't I'm a lousy blogger?
Ni får ursäkta att jag är så jävla dålig på att uppdatera och knappt existerar för tillfället. Men mitt bland cappuccinodrickandet och bloggandet försöker jag även hinna med skolan samtidigt som jag recenserar för Rocknytt.se och tränar för att inte sunka ihop totalt. Informationen om att jag blivit en tråkig svennehora tänker jag bespara er, för det är ändå inget ni vill läsa om.

En Grammis till Watain, vilka jävla nyheter! Watain är det första black metal bandet som vunnit en grammis och om det var några som förtjänade ett pris i årets hårdrock av de nominerade var det verkligen Watain. Dem bemöter härligt median med mittenfingret och erkänner att det känns konstigt. Tro fan det, jag blev chockad över nomineringen. Hur dem nu än ser på detta tycker jag att dem ska vara jävligt stolta. och sluta befinna sig på bild med Carola så jag slipper få en smärre hjärtinfarkt.Rock n' Roll music is the true religion


Igår kunde jag inte hålla mig längre, jag var tvungen att dra hem Lemmy The Movie.
Och det ångrar jag inte en sekund av, för det var ta mig fan något utav det bästa jag sett! Det går inte sätta ord på detta masterpiece, utan ni måste helt enkelt se det själv för att förstå. Som om jag inte såg upp till Lemmy redan innan, nu gör jag det på helt andra nivåer. I filmen får man se jävligt uppskattade sidor jag inte visste att Lemmy bar på och lära känna honom som den gud han är. Det, tillsammans med alla artisters historier och kommentarer om honom, gör det briljant. Jag skulle vilja citera Kat Von D: "He would be the perfect description of my dreamdude, for sure."

Härmed ger jag filmen 5 av 5 möjliga och ska nu tvinga alla att se den med mig. Två timmar Lemmy och jag skulle kunna sitta fastklistrad två timmar till utan problem. Det faktum att jag stått på samma scen som Motörhead och vittnad bandet och Lemmy från en förbannat vacker vy känns väldigt overkligt.


Damn, you're back like a heartattack!


Det har varit tyst om killarna i SISTER ett tag nu, och igår fick vi förklaringen.
SISTER har blivit signade till METAL BLADE RECORDS! Metal Blade Records ligger bakom släpp från band som Slayer, Metallica, Cannibal Corpse, GWAR, Six Feet Under och King Diamond, och band som idag också är signade med dem är bl.a. Behemoth, Amon Amarth och As I Lay Dying. Det säger sig själv hur jävla grymt detta är!

Nu är dem i full gång med att spela in sin debutplatta och säger själva att dem kommer sticka ut på vägarna inom 2011. Jag blev fast i Sister efter att jag hört deras låt "Too Bad For You" 2009 och en debutplatta har knappast varit mer efterlängtad än nu. Och förhoppningsvis blir det här förbannat bra också!


Albums to be released in 2011!


Det står en hel jävla dröse av album på listan av vad som ska komma till liv 2011.
Så mycket att man har svårt att förstå hur man ska hinna med själv. Vissa plattor är jag jävligt spänd på! och andra inte, och om det blir bra återstår ju bara att se. Gamm-hökarna verkar minst sagt vara på hugget iår iallafall. Ovan ser ni covern på Bullet's Highway Pirates som släpps den 4 Februrari och nog är det första tunga skivsläppet i min smak iår!

Band som väntas släppa album 2011
: Saxon, Anthrax, Van Halen, Journey, Queensryche, In Flames, Marilyn Manson, Bullet, Lamb Of God, Kiss, Whitesnake, Megadeth, Amon Amarth, Hammerfall, The Haunted, Pain, Wolf, Sepultura, Kreator, Devildriver, Mustasch, Adler's Appetite, Duff McKagan's Loaded, Def Leppard, Katana, Anvil, Sator, Rhapsody Of Fire, Opeth, Magnum, U.D.O, Cavalera Conspiracy, Destroyer 666, Machine Head, Rammstein, Ralf Scheepers, Stratovarius, Social Distortion, Sixx:A.M.

Andra band som också ryktas ska släppa album iår är Aerosmith, Metallica, Dream Theater, Mötley Crüe, Guns N' Roses och Velvet Revolver. Varav det bara är Aerosmith, Metallica, Dream Theater och Velvet Revolver som ska gå in i studion iår. Jag tror varken Guns eller Mötley kommer att släppa en platta iår och om jag ska vara ärlig tycker jag lika gärna att dom kan låta bli.
I'm heading for Wacken Open Air 2011!


>Trailern< till Wacken är så skadat taggande!
Och nu är även biljetterna köpta till 2011 års festival!
Hörde ni?! Om några dagar anländer biljetterna till Wacken Open Air 2011 i nelle och saras post och bländar oss med sin mäktiga yta! Jag kan knappt fatta det själv, men jag kommer att befinna mig på Wacken 2011. Nu måste man ju bara fylla sommaren med brutala händelser så väntan till Augusti går hyffsat fort och man slipper bli vansinnig i all väntan.

Gårdagen var för övrigt jävligt fin!
Jag fick det jag önskade mig, pengar att överleva mitt konsertbegär på, plus lite annat på det. Så som Sons of Anarchy s1 och s2, presentkort, Kat Von D's första bok i originalformat och smink. Jag är mer än nöjd, jag är helnöjd. Nu är är både jul, nyår och födelsedag borta i ett svep. Och nu ska jag trycka i mig ännu mer tårta! Tack som fan för alla gratulationer, ni är grymma!

09.01.2011 - Happy Birthday to myself!


Idag blir jag 19 jävla år!
19 år. Nu börjar man fan bli gammal på riktigt, haha. Nitton är nog den ultimata tråkåldern, ett års onödig väntan innan systemet. Då jag är fan hellre arton, det har varit en väldigt trivsam ålder! Men nu när man är ett år närmre klimakteriet är det väl lika bra att trycka i sig lite tårta, ta emot presenter och vara jävligt glad! För det är jag!

Who's the man? Who's your god?http://Dregen.se is now up and running!
Dregen's alldeles egna officiella hemsida har nu öppnat och kickat igång. Dregen öppnar nu alltså sin egen sida i och med att han håller på för fullt med att skriva på sitt soloalbum. Vad det är eller när det blir lyssningsbart för oss har vi ingen som helst aning om. Under året kommer vi iallafall att få ta del av hans soloprojekt och se vad det är han har sysslat med egentligen. Förhoppningsvis blir det bättre än vår käre Nicke Borg's soloprojekt.

Men man vet aldrig med Andreas Tyrone Dregen! Såhär skriver han själv:
"As you all know by now, I'm currently writing my first soloalbum. Can't wait to start record it. The album will be out during 2011 and will include my favourite drummers, geetar players, bassists and what's not!"


The Flying Opera - Around the world in 20 days


The Flying Opera - Around the world in 20 days!
Det är namnet på Avantasia dvdn som släpps tidigt i Mars! Den kommer bestå av en dubbel dvd med en konsert-film och en dokumentär + bonusmaterial. Detta är från Avantasia's första världsturné 2008, som dem gjorde tillsammans med artister som Jorn, Bob Catley, André Matos och Amanda Somerville.

Det här kommer bli riktigt jävla grymt! Jag har svårt att tänka mig annat. Jag står fortfarande fast vid att det skulle ha blivit betydligt mer grymt med en dvd som innehöll de gästartister vi hade i Stockholm i november, men det var ju inte heller en världsturné. Det här ser jag fram emot som fan! Jag kommer att beställa den direkt.

Såhär säger Mr. Tobias Sammet själv om dvdn:

"I am so proud of this DVD package and the featured footage, even though it took a little longer to finally complete it. It gives people an idea of what an impact the first appearance of Avantasia on stage had, and you will get an idea of how everything went beyond our expectations and what the roots and the seeds for the current Avantasia tour are. It portrays one year in Avantasia's history, maybe the most important year in the project's history because that is when a studio-project became a traveling institution. There are many Metal Operas, but we made it something real, something to take hold of. Something alive..."


Gotta make a million, doesn't matter who dies


Inzooming på ringarna jag fick i julklapp,
Pretty fierce, right?

Ja, en modeblogg i sina bästa dar! Jag sitter och häller i mig energidryck bara för att förstöra mitt förslöade jag lite mer. Queensrÿche har övertaget om högtalarna och mitt i ruschen av energidryck beställde jag även hem två 25-pack lösa nitar och 11 egengjorda pins från http://fatstatement.com. Det var Ida< som tipsade mig om den briljanta sidan! Jag tror jag gick lös lite väl mycket där ett tag, var tvungen att rensa, haha.

Satan vad förslöad man blir av lov! Det är helt sinnes. Jag övervägde att lämna sängen och gå utanför dörren idag, men vem fan orkar göra det egentligen? Imorgon sticker jag för att ingå en Black Ops koma och bli ännu mer förslöad. Fan, jag undrar hur årets "måste träna" löfte kommer gå.


But what's confusing you, Is just the nature of my game


För att hålla nyårslöftet om att göra 2011 lika kung som 2010 är det väl fan bara att börja planera. Close-Up båten i februari och Wacken 2011! Efter lite research och koll på priser ser det verkligen ut som att det blir Wacken i sommar, och med den lineupen dem har redan nu ser det ju overkligt bra ut! Jag blev otroligt chockad över dem bra priserna, Sweden Rock priserna är ju bedrövliga i jämförelse. Och Close-Up båten, med den kanske inte allt för brutala bandskaran, blir nog ändå jävligt fet att dra på i februari! Bärs till sjöss!

Men Peter London har nog det hittills mest legendariska nyårslöftet:
 
"Drink less beer, but drink white wine & booze instead
(because of the high amount calories in beer)
"


2011 - party ain't over til' I say so!


Nu är det fan 2011!
Det känns totalt intetsägande, vilket gör så att jag är helt förbryllad över att det verkligen är ett nytt år. Men det är ju ingen skillnad, det är det ju aldrig. Man inbillar sig bara att man ska vakna upp som en annan person eller det ska ske brutala förändringar bara för att det är ett nytt år. Dock så kan jag väl säga att jag inte kände igen någon av oss dagen efter nyår och allt såg ut som skit, så det var iaf någon förändring... haha.

Stockholm var gött och vid tolvslaget var vi alla i ett rätt så legendariskt skick. Jag tog emot ett par finfina samtal vid samma tidpunkt och sen hoppas jag att hade kommit ihåg mer. Nu är jag iallafall hemma igen, redo att sova bort större delen av lovet som är kvar och glida in i en Sons of Anarchy koma.

Nu gäller det bara att försöka toppa det kungliga året 2010! Det kan bli svårt, men det kommer gå.

RSS 2.0