Steelwing live @ Fryshuset, Klubben 23/10 2010

Steelwing, Blind Guardian Support

Det är inte ofta man nästan känner sig lika taggad på förbandet som på huvudakten, men i detta fall är jag nästan beredd att säga att jag i stort sätt var lika brutalt laddad på att få bevittna båda banden live. Och efter att ha andats Steelwing sedan debutsläppet Lord of the Wasteland var jag riktigt spänd på att äntligen få se vad dem går för live.

Förutom alldeles för kort speltid, en nackdel med att vara support, och ett alldeles för dåligt ljud som gjorde att Rileys grymma pipa försvann bakom restrerande instrument så gjorde dem jävligt bra ifrån sig! Jag var inte besviken en sekund. Med Riley sist in för att påbörja Headhunter efter introslingan Enter The Wasteland exploderade dom Klubbens lilla lokal och trots de få som intresserade sig för förbandet lyckades dem dra igång en grym stämning! Tunga Roadkill (Or be killed) och The Illusion gjorde utan tvekan sig bäst som live-låtar, men favoriten Sentinel Hill och The Nightwatcher var även låtar som stod på setlisten under kvällen. Varje medlem kunde sin grej felfritt och tillsammans bildade dem ett band med bra sammanhållning på scen. För att inte glömma Riley's sanslöst briljanta sång som satte benen i gungning, för inte ens det skriket som han bär på kunde undgå det dåliga ljudet.

Steelwing behöver en större scen, för det är där jag ser dem, trots att dom ännu är nykomlingar. Men helvete vilka heta nykomlingar! Dem levererar klassisk heavy metal precis som den ska vara och gör det sanslöst bra. Det går inte undgå att Steelwing är något extra och det känns mäktigt att få tagit del av dem på den här turnén. Det perfekta förbandet till Blind Guardian! Om jag inte var förälskad innan, så är jag definitvt det nu.

Betyg: 4/5
Det dåliga ljudet och scenen förstörde något som kunde vart full pott. Det går inte att ignonera det faktum att samtliga fem medlemmar behöver mer space.

Kommentarer
Postat av: Grimgoth

Härliga bilder!!

2010-10-26 @ 12:34:37
URL: http://grimgoth.blogg.se/
Postat av: Avarquare

NAJS!! :)) har faktiskt inte hört Steelwing!

sångaren ser cool ut ;D

2010-10-26 @ 13:10:45
URL: http://avarquare.blogg.se/
Postat av: amy.

svar: hihi älskling<3<3<33<3<33<3<33<3<

2010-10-26 @ 14:17:14
URL: http://amy.blogg.se/

Kommentera:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0